Джаз на село или историята на сдружение ''Деветашко плато''

„Истории за доброто“ се осъществява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по Фонд Активни граждани България в рамките на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство“. - www.activecitizensfund.bg

Венци Мицов 28 юни 2023 в 18:32 2971 0

Сдружение

Снимка OFFNews

Сдружение "Деветашко плато" и неговите каузи - гост Ива Таралежкова

Деветашкото плато е разположено в Северна България, в Предбалкана, северозападно от град Ловеч. На северозапад платото оформя ръб над река Осъм, която служи за граница. От север границата преминава през землищата на селата Александрово и Крушуна, като на изток от Крушуна върви в южна и западна посока през землищата на селата Горско Сливово и Кърпачево. Западната границата преминава първоначално успоредно на пътя с. Йоглав - с.Тепава и продължава на североизток до с. Деветаки, където отново върви в южна посока и описва отворена на юг дъга. Основната скала е изградена от варовици, като се наблюдават почти всички видове повърхностни и подземни проявления на карста - въртопи, валози, карстови блата, пропасти и пещери. В района се намират едни от най-големите пещери и пещерни комплекси в България.

В този епизод на подкаста "Истории за доброто" наш гост е Ива Таралежкова, председател на Управителния съвет на Сдружение "Деветашко плато".

Как едно сдружение се занимава с опазване и развиване на ресурсите на региона, повишаване на уменията на местните хора за управление на природните дадености и превръщане на платото в атрактивно място за туризъм, отдих и обучение?

Какъв е дългият и трънлив път да превърнеш район с 9 села в притегателен ценртър за туризъм?

Как се прави джаз фестивал на село?

Как Сдружение "Деветашко плато" развива дейността си и какво предстои?

Всичко това ще научите от поредния епизод на нашия подкаст "Истории за доброто" с водещ Венци Мицов.

Сайтът на сдружение "Деветашко плато" можете да намерите тук:

Фейсбук страницата на джаз фестивала "Jazz под звездите на Деветашкото плато" можете да намерите тук:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!