Докато търсят виновни шофьори: Гъст дим отново покри Тракия

OFFNews 07 юли 2017 в 07:12 7368 6

Докато търсят виновни шофьори: Гъст дим отново покри Тракия

Сметището на Ихтиман вече цяла седмица продължава да създава проблеми на трафика по магистрала "Тракия". От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщиха тази сутрин, че поради намалена видимост в участъка от км 45 до км 47 в двете посоки на магистралата е въведено ограничение на скоростта от 50 км/ч.

От АПИ призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация.

Вчера пък стана ясно, че властите търсят виновни шофьори за инцидента на магистралата в понеделник. Според държавното обвинение неизвестен извършител, който по непредпазливост е нарушил правилата за движение по пътищата, е в основата и на два инцидента на магистралата в понеделник в двете посоки. 

Досъдебното производство е образувано по текст от Наказателния кодекс, който предвижда наказание за причиняване на катастрофа след употреба на алкохол или наркотични вещества, след което деецът е напуснал мястото на катастрофата.

Вече една седмица властите не предприемат мерки, за да потушат тлеещият огън на сметището в Ихтиман, което е в процес на рекултивация. Екоминистърът Нено Димов обяви пред БНР, че ако се докаже, че сметището има нещо общо с катастрофата, при която пострадаха 30 души, държавата ще ускори дейностите по рекултивиране на сметището. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

6

Стефан

12.07 2017 в 05:44

Гусин министъре, колега!
Връщаме се към образованието си. Сещаме се, че внезапното намаляване на скоростта на непрекъснат флуид в тръба, води до катастрофално поведение в района на блендата.
Вие там всичките ли сте лилита павлови, или какво? Кой ще отговаря за следващия салам от трупове?

77927

2

El Commandante

07.07 2017 в 08:05

Не знам за Тракия, но в новия си вид сайта на Оффнюз е толкова покрит с гъсти реклами и препратки към други статии, че е абсолютно нечитаем.

Това е известно още и като to shoot oneself in the foot.

Good job сдруги думи...

17156

1

aviatora

07.07 2017 в 07:54

Това правителство е сатаниско, манипулира и укрива истината от обществото! Мръсни герберски изчадия!!!