Дъщерята на блъсната от Кристиян: Мамо, защо, не можеше ли баткото да се извини?

OFFNews 23 юли 2017 в 12:25 14230 3

Снимка бТВ

Екатерина Христова

Ние сме простили на Кристиян, нека Господ му прости за това, което се случи. През цялото време се молех нищо да не му се случи. Майка му се обади да изкаже съпричастност към нашата трагедия, помоли ме да я разбера като майка.

Това каза Екатерина Христова, една от пострадалите при катастрофата в Триград, блъсната от 16-годишното момче, което беше открито мъртво. Тя е със счупен таз и е настанена в „Пирогов”. При инцидента пострада и нейната 6-годишна дъщеричка, която бе с комоцио.

„Никой не е виновен, просто някакво идиотско нещастно съвпадение на обстоятелствата. На нито едно дете не трябва да му се дават ключове, на нито едно дете не трябва да му се позволява да поставя живота си в опасност”, заяви още тя.

След катастрофата тя е изпаднала в безсъзнание. „Видяхме как колата лети от завоя, който е съвсем малък, има видимост. Видях фара, който летеше към мен, и после се събудих на земята. Не можах да си поема въздух и изпаднах в безсъзнание. После чух детенцето ми да вика: „Мамо, мамо”, и това ме накара да си отворя очите и да си поема въздух”, спомня си пострадалата.

„Когато си отворих очите, вратата на шофьорскот място беше отворена и нямаше никой. Едната ми приятелка викаше Бърза помощ, а другата тичаше към хижата”, допълни тя. 

Екатерина призна, че дъщеря й също е много разстроена, след като по новините е чула за смъртта на Кристиян. „Каза ми: Мамо, защо трябваше така да се случва. Не можаха ли да го намерят, не можа ли да каже баткото, че съжалява. Това щеше да е достатъчно”, заяви Екатерина. 

Триград погребва Кристиян днес, тържествата за празника на селото на 29 юли са отменени. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15914

3

поп Дръвчо

27.07 2017 в 20:28

Повечето хора имат най-ясна представа какво се случва след смъртта - близките им страдат, обществото губи, а те остават без най-ценното което имат повечето хора.

Не е нужно да си поклонник на каквото и да било, за да знаеш че самоубийството не е решение за нищо.

За сметка на това определено има нужда от здрав разум за да не предлагаш решения, на които отдавна са известни недостатъците. Като helleborus примерно.

15914

1

поп Дръвчо

24.07 2017 в 23:25

Не е можел да се извини. За целта е трябвало да осъзнае че е направил нещо което не е трябвало да прави, а той до последно е бил разочарован от лошия си късмет. И е избрал лесното решение, усвоено в училище. Да се скатае от контролното.

Самонадеяност, безотговорност и глупост - неочаквано неприятна комбинация. Сума деца карат коли по селата и от това стават изненадващо малко бели, но повечето ги е шубе и внимават. Тук явно е имало осъзнал се мъж.

При повечето хора нещата се уталожват с годините.