Да помогнем на Бети

Ивайло Анев 17 юни 2014 в 17:12 3728 1

Български звезди ще вземат участие в благотворителен концерт в подкрепа на 2-годишно момиченце, болно от остра В-лимфобластна левкемия.

Благотворителният концерт за малката Бети ще се проведе на 25 юни в Аула Максима на Университета за архитектура, строителство и геодезия. Концертът ще бъде под надслов „За Бети с любов“ и в него ще вземат участие Дует Ритон, Мариана Попова, Орлин Павлов, група P.I.F, Николай Манолов и група "Оксижен".

Бети е на 2 години и два месеца. В края на миналата година тя е диагностицирана с остра В-лимфобластна левкемия.

Веднага е приета за лечение в Многопрофилна болница за активно лечение "Царица Йоанна – ИСУЛ".

Лекарите започват интензивна химиотерапия, като лечението продължава 31 дни. Момиченцето се повлиява от лечението, но за кратко. След това се появяват усложнения - инвазивна микотична инфекция. 

Лекарите са категорични, че трябва да се търси лечение в чужбина, тъй като е необходима различна терапия. Освен това необходимото за лечението на детето лекарство не се внася в България.

Родителите на Бети откриват клиника в Братислава, Словакия, където ще могат да лекуват момиченцето.

В Братислава обаче не успяват да овладеят гъбичната инфекция на 2-годишната Бети, затова родителите правят запитвания в редица клиники в САЩ, които имат опит в лечението на такива упорити инфекции.

Американската клиника Memorial Sloan-Kettering Cancer Center се съгласява да приеме детето. Точната сума, необходима за лечението, все още се уточнява, тъй като клиниката изготвя в момента офертата, но ще е между 500 000 и 1 млн. долара.

Родителите на малката Бети са подали заявление във Фонда за лечение на деца в началото на юни с молба за финансиране. Все още няма отговор от Фонда, но заради голямата сума, която ще е необходима, която по всяка вероятност няма да е по силите на Фонда, те са стартирали и кампания за набиране на средства.

Всеки, който иска да помогне на Бети, може да направи това с sms с текст DMS Beti на телефон 17 777 или чрез банкова сметка:

ОБЩИНСКА БАНКА АД

BG16SOMB91301056393701

BIC SOMBBGSF

Титуляр: Елизабета Калоянова Димитрова

Pay Pal акаунт: [email protected]

Титуляр на акаунта е бабата на Бети: Славка Радева

Повече информация и новини за състоянието на Бети можете да намерите във Facebook страницата, създадена в подкрепа на момиченцето.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки