Булмаркет пита изправни ли са били релсите и имало ли е други инциденти в Хитрино

OFFNews 11 декември 2016 в 18:59 10212 0

Булмаркет пита изправни ли са били релсите и защо се е взривил точно този вагон

Фирмата собственик на влаковата композиция, което се взриви в Хитрино, обяви, че води собствено проучване на обстоятелствата около инцидента. От компанията задават няколко въпроса, сред които изправен ли е бил релсовият път в този участък и имало ли е преди на същото място други инциденти. 

Изразяваме най-искрените си съболезнования към пострадалите и близките на загиналите при трагичният инцидент на железопътна гара Хитрино на 10.12.2016 г., се казва в писмо на компанията до медиите. От Булмаркет заявяват и че е разбираем интересът към случилото се и че в момента се работи по няколко хипотези с експерти на компанията и допълнително привлечени специалисти от чужбина.

За нас все още има редица въпроси, на които предстои да бъдат намерени отговори:

- Къде се е случило първоначалното дерайлиране на влаковата композиция и как се е стигнало до този фатален взрив, причинил тази голяма трагедия?
- Изправен ли е бил железния път (стрелките, жп прелезът и др.)
- Има ли други инциденти, които са се случили на същото място и дали
имат сходство със сегашния случай?
- Дали не е възникнал скрит дефект по подвижния състав?
- Независимо от дерайлирането на вагоните, защо се е взривил точно този вагон?

„Булмаркет Рейл Карго“ ЕООД до момента оказва и ще продължи да оказва пълно съдействие на разследващите органи за изясняването на причините за голямата трагедия. Към настоящия момент е невъзможно да се правят каквито и да било изводи, тъй като постоянно информацията се обогатява от нови факти, включително и нови хипотези, се посочва още в писмото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки