Битият в Нова Загора: Отново от роми и отново за цигара

OFFNews 18 юли 2017 в 15:43 16116 8

Битият в Нова Загора: Отново от роми и отново за цигара

Нападнатото в неделя 17-годишно момче в Нова Загора е било нападнато от група роми. Те първо ги попитали колко е часът, а след това поискали цигара, съобщава bTV.

Момчето и момичето отговорили, че не пушат, но компанията тръгнала след тях. Малко по-късно 17-годишният ученик е нападнат в гръб и ударен с метален бокс в главата. Момчето е с леко мозъчно сътресение и пукната глава.

Родителите му са категорични, че той не е предизвикал с нищо агресията.

Само за ден над 200 подписа срещу агресията и насилието са събрали съученици и приятели на удареното момче.
За събота в Нова Загора е планиран и протест.

Днес пък в Бяла, стотици жители на града, близки, приятели и съученици изпратиха 18-годишния Алекс Ангелов. Момчето, което догодина трябваше да е абитуриент, почина в събота в русенската болница, където бе настанен в критично състояние след побой от роми. Повод за боя отново бе поискана цигара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14048

8

voododoll

19.07 2017 в 08:26

Стига с тая цигара... мангалите и селските бекове пред дискотеките винаги са ползвали "почерпи една цигара", "дай една цигара"...и тнт за да почнат бой. Това не е нещо изолирано или ново. Другите методи са "оти ме гледаш с белото на очото", "ти приятелката ми ли заглеждаш", "ти май не си местен" и много други...

Мангал закон го не лови, важен е за държавата, електорат е...

25665

4

Victimized

18.07 2017 в 19:32

Наречете ме черноглед, но имам чувството, че тези "инциденти" хич не са инцидентни и, че целта реално е рязко ескалиране на гражданска агресия, която да прерасне в неофициална гражданска война като в западна Русия , това където му викат Украйна, понеже циганския проблем си е наболял от години, това е най-чувствителната зона в България. И както каза професор Иво Христов, точно циганите ще бъдат катализатора за евентуален такъв сценарии.
А от там на татък, всички знаем какво може да стане.....

11671

3

безпартийна

18.07 2017 в 18:29

Наложително е спешно да се приеме закон за създаване на трудови лагери от затворен тип. Със съответен член от наказателния кодекс там да се изпращат всички установени побойници осъдени по бърза процедура. Ама щели да бъдат главно цигани. А кой им е виновен? И това не е хулиганство, това са опити за убийство. Цигани, а и не само такива, могат да бъдат научени на ред и законност само с труд. Не е лошо в лагерите да бъдат и ограмотявани.

42249

1

Denis Rizanov

18.07 2017 в 16:19

Сливен днес и утре:
"Цигани пребиха 17-годишно момче в Нова Загора"

http://ow.ly/6QYS30dIDx5

IBT News:
"Нова Циганска Агресия към Българско дете – този път е пострадало 17 годишно момче в Нова Загора."

http://ow.ly/E9uW30dIE5N





АзъБъ ли не дава да се пише по този начин?