Българската Коледа събра над 2 млн лева, президентът сам на спектакъла

OFFNews 26 декември 2017 в 11:00 14006 5

Над 2 милиона лева събра “Българската Коледа” от началото на петнадесетото издание на благотворителната кампания след края на спектакъла в Народния театър „Иван Вазов“ под патронажа на президента Румен Радев снощи. 

Радев бе сам на концерта, въпреки че по-рано от "Дондуков" 2 съобщиха, че съпругата му Десислава Радева също ще присъства на спектакъла. 

Към момента са изпратени над 484 000 дарителски SMS на номер 1117 и гласови обаждания на 0900 1117 от началото на кампанията, която беше обявена от президента Румен Радев в началото на декември. Оттогава досега в дарителската банкова сметка на инициативата са постъпили близо 1 525 000 лв., a над 16 000 лв. са дарени чрез системата ePay.bg. Набирането на дарения в рамките на кампанията е целогодишно.  

На благотворителния спектакъл „Българската Коледа“ присъстваха и Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит, Росен Плевнелиев, президент на Република България (22 януари 2012 – 22 януари 2017), дипломати, лекари и много деца на „Българската Коледа“. 

Допълнителна информация за „Българската Коледа“, както и начините, по които може да бъде направено дарение, са посочени на интернет-страницата на благотворителната инициатива: www.bgkoleda.bg. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

4

Севтопол

26.12 2017 в 13:22

Страстна защита на президента, все едно, че ви е близък роднина. А и той е специализирал в НАТО, при "краварите", както ги наричате. Аз прочетох само новина, в която всичко е истина и няма никаква обида. И никой не е попитал Радев къде е жена му – защо да питат Плевнелиев? Ама ваша си работа. Явно ви плащат според плюнките. Иначе – весела Коледа на всички, включително и на безбожните комунисти, дето ни следяха навремето пред църквите!