България и УНИЦЕФ продължават сътрудничеството си за гарантиране на правата на децата

OFFNews 24 февруари 2021 в 17:00 1191 0

С решение на правителството днес е одобрен работен план за изпълнение на Програмата за сътрудничество между България и УНИЦЕФ за 2021-2022 г.

Планираните мерки и дейности са насочени към оказване на подкрепа на институциите за повишаване на ефективността на политиките за деца и укрепване на капацитета на системите за закрила на детето, социално подпомагане и предоставяне на индивидуализирана подкрепа на уязвими деца и семейства.

Изпълнението на двугодишния план цели да подкрепи усилията на България за гарантиране на правата и благосъстоянието на всички деца, включително на тези в неравностойно и уязвимо положение, така че те да развиват своя пълен потенциал в едно приобщаващо и закрилящо общество.

Застъпените в документа дейности са от важно значение за изпълняваните национални политики с фокус върху ранното детско развитие, гарантирането на правото на детето да живее в сигурна и подкрепяща семейна среда, приобщаващото образование, превенцията на насилието над деца и закрилата на жертвите, както и върху достъпът до правосъдие/детско правосъдие.

Планът отчита и въздействието на кризата заради пандемията от COVID-19 и включва дейности за оказване на подкрепа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!