Авиокомпания свали от самолет болно българче и семейството му, тръгнали за лечение

OFFNews 03 ноември 2017 в 20:23 28350 7

Българче с онкологично заболяване е свалено от борда на самолет на Австрийските авиолинии заедно със семейството му. 

11-годишният Йордан е трябвало да лети заедно със семейството си от София през Виена за Германия за лечението на детето, което е изпратено от Фонда за лечение на деца. 

Родителите на детето са представили преди полета необходимата медицинска документация на момчето, в това число формуляри от лекуващите лекари, че детето може да лети. Екипажът обаче преценява, че състоянието на детето не позволява то да пътува на борда, съобщи bTV. 

Фондът изпраща линейка, с която семейството пътува около 18 часа до германската болница, където ще се проведе лечението. 

Родителите обаче са категорични, че решението на екипажа е застрашило живота на детето. 

Случаят коментира във Фейсбук и д-р Радина Денкова, която е била на същия полет. 

Потресена съм! Тази сутрин в полета за Виена трябваше да летят семейство с дете с ДЦП и по всяка вероятност онкологично заболяване, защото вследствие на химиотерапия беше с опадала коса. Хората си бяха взели три билета, бяха заявили заболяването на детето и отиваха на животоспасяваща операция във Виена. Австрийският екип не ги прие на борда на самолета и след 40 мин. скандали ги свали! Нямам думи! Разстроена съм, заради пълната липса на човечност, написа тя. 

От авиокомпанията заявяват, че екипажът е длъжен да осигури сигурността на пътниците на борда и в случай, че има риск за здравето им, може да откаже превоз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

7

Като не знаят как става, нека питат, а явно д-р Денкова е типична българска калинка.

23293

5

Стефан

04.11 2017 в 01:29

А виж, приказките на "докторката" от фризьорския салон, са реално тъпи. Ако гугъла не лъже за името.
Не бих и дал и да ме подстриже, камо ли да ме лекува.
За нея няма песимистичен сценарий, няма екстремален риск, няма просто медицинска предпазливост. Има само истерия тип "бг-мама", и "искам да кърмя в мола!".
Дипломата - на масата!

23293

4

Стефан

04.11 2017 в 00:06

В пътническите самолети, на височина, се поддържа налягане, колкото на 5 километра. Това може да бъде опасно за хора, които не знаят че имат медицински проблеми, и се смята за дефинитивно опасно за болни. Екипажът наистина има право да откаже такъв полет, освен ако самолета не е от медицинската авиация. Тогава в него трябва да има оборудване, и реаниматор. Гражданската авиация има най-много капки за нос, и кислород. Бордови лекар няма, реанимация няма.
Гнусна история, разбира се. Но решението на екипажа е неоспоримо.

8048

3

Chavo64

03.11 2017 в 23:27

“От авиокомпанията заявяват, че екипажът е длъжен да осигури сигурността на пътниците на борда и в случай, че има риск за здравето им, може да откаже превоз.”
Не и ако има надлежните документи от лекар и декларация за поемане на отговорност. Ако са имали тия документи, трябва да осъдят авиокомпанията.

7568

2

Tabadatko

03.11 2017 в 22:25

@Андер, много си прост. Пише го в статията - Австрийските авиолинии. А предложението ти за забрана на компанията, да извършва полети от и към страната е просто връх на тъпотията.

8931

1

AnderXale

03.11 2017 в 21:14

И каквъ е бил риска за здравето на пътниците? Ако си имахме държава на място, веднага щеше да забрани на тази компания да изпълнява полети от и до България. А кажете и коя е компанията, поне ние обикновените българи да знаем и да не пътуваме с нея!