Арестуваха Перата след нападението над оператор

OFFNews 03 юли 2017 в 08:14 8486 5

Арестуваха Перата след нападението над оператор

Петър Низамов – Перата е бил арестуван тази нощ в района на Асеновград, след като нападна оператор на bTV по време на протеста в Асеновград снощи, съобщи директорът на ОДМВР-Пловдив Атанас Илков.

Белезниците са щракнали около ръцете на националиста с три присъди за телесна повреда около 2 ч. днес, уточнява bTV.

Срещу Перата ще започне бързо полицейско производство за лека телесна повреда по хулигански подбуди. Очаква се и да му бъдат повдигнати обвинения от прокуратурата.

Протестът, дошъл в отговор на нападение срещу млади асеновградски спортисти, ескалира привечер в неделя, като разгневени граждани, сред които и футболни фенове, предвождани от Перата, се опитаха да пробият полицейския кордон и да влязат в ромската махала.

Пострадалият оператор Петър Джанаваров разказа, че видял човек с телефон в ръка се приближава и опитал да отстъпи, след което залитнал. Низамов пък твърди, че в този момент телефонът му е бил изблъскан. Последвал сблъсък - поне един удар, наплюване, псувни и заплахи.

Само бързата намеса на жандармерията предотвратила по-неприятно развитие с участието на Перата. Той беше обявен за общодържавно издирване.

„Това е много нагла постъпка от негова страна, от действията, които демонстрира по време на протеста, той демонстрира, че от него може да се очаква всичко”, коментира Илков.

След демонстрацията има общо трима арестувани за хулигански прояви, посочи шефът на пловдивската полиция. Освен това на седем лица са издадени предупредителни протоколи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12017

5

Кулин бан

03.07 2017 в 21:52

Айде, баш пък Перата народен защитник, как ли пък не.

42249

4

Denis Rizanov

03.07 2017 в 20:53

Масларова е невинна, но Перата е виновен. Циганите в Асеновград също са невинни. Борисов също е невинен. Всички са невинни ... Само Перата е виновен
 
X

Подкастът на OFFNews