Адвокати на хепънинг пред Съдебната палата

OFFNews 16 април 2015 в 08:50 3877 3

Адвокатски хепънинг пред Съдебната палата в столицата организара Софийският адвокатски съвет от 11 часа днес. 

"Празненството с много радост", както са кръстили събитието от САС, е с участието на духови оркестри, хорови изпълнения, поп-група, балетни импресии, български фолклорни вокални и танцови изпълнители и ще продължи два часа. 

Акцентът в Деня на Конституцията и празника на всички юристи е позитивното настроение в този светъл за всеки български правник и за българските граждани исторически ден, в който се навършват 136 години от подписването на първата българска конституция – Търновската. Ще бъдат поздравени колегите-прависти от останалите правни професии, празнуващи заедно с българските адвокати.

Българската адвокатура на този ден ще подкрепи с много усмивки, песни, танци и с добро настроение промените в Закона за адвокатурата, внесени от група народни представители в Народното събрание в края на януяри. 

Разбира се, ще има няколко оратори-адвокати, които ще дадат свой кратък персонален принос в трактовката на Деня на конституцията в светлината на актуалната ситуация на внесените промени в Закона за адвокатурата. Очаква се приветствия и изказвания да направят и двамата „големи“ в Българската адвокатура - Председателят на Софийската адвокатска колегия адвокат Петър Китанов и Председателят на Висшия адвокатски съвет адвокат Ралица Негенцова.

Водещ на хепънинга ще бъде адвокат Александър Пелев.

Поканени са и се очакват адвокати, юристи и граждани, които да се веселят и да чуят истината за промените в Закона за адвокатурата, представен на вниманието на депутатите в Народното събрание.

На място ще бъдат раздадени одобрени от Висшия адвокатски съвет знаци на всички желаещи да подкрепят Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за адвокатурата (ЗИДЗА), информират още от САС. 

В много градове на страната местните адвокати също ще се съберат пред сградите на съда. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки