Абсурдни паркоместа за инвалиди се появиха на ремонтираната "Витошка" (снимки)

Столична община глобява изпълнителя на ремонта с 336 хил. лева

ОFFNews 31 август 2016 в 15:14 9525 0

Снимка OFFNews

Опасни паркоместа за хора с ограничена подвижност са обособени в наскоро ремонтирания участък на бул. Витоша от кръстовището с бул. България до началото на Южния парк. 

На две места от дясната страна на пътното платно в посока НДК са оградени места, които се неизползваеми заради оградената там велоалея. Както се вижда от снимките, няма как човек с инвалидна количка да премине от автомобила до тротоара, заради загражденията на велосипедната алея. 

Велоалеята блокира и места за инвалиди в близост до Южния парк

Единственият начин това да се случи е, ако хората с колички изминат цялото разстояние от колата си до края на велоалеята, движейки се по пътното платно. 

Столична община ще наложи глоба в размер на 336 хил. лв на изпълнителя обединение "Витоша 2014", съобщават от пресцентъра. Тя обаче няма връзка с велоалеите или паркоместата. Причината е открито при анализ несъответствие на нивелационните нива на отделни места, както и забавянето при изпълнението на ремонтните дейности. Освен тази сума, общината ще задържи и внесената от изпълнителя гаранция на стойност 170 хил. лева.  

Бул. Витоша до кръстовището с бул. България


Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков