200 българи получиха атрактивни предложения за работа на кариерен форум в Кьолн

ОFFNews 15 април 2019 в 09:30 2471 0

Близо 200 българи, които учат и работят в Германия, посетиха първото издание на „Българския кариерен форум“ в Университета в Кьолн. В изложението участваха 20 водещи родни компании от сферата на инженерните и компютърните науки, индустрията, консултантските услуги. Те представиха дейността си и отправиха към младите ни сънародници атрактивни предложения за работа и професионално развитие у нас. Организатори на събитието са Министерство на труда и социалната политика, сдружение „Български кариерен форум“ и Клуб „Будители“.

Изложението беше открито от заместник-министърa на труда и социалната политика Зорница Русинова, ръководителя на Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България в Берлин Невена Бабева, Елена Димитрова, председател на Клуб “Будители” и Ангел Игнатов, председател на “Български кариерен форум”.

“Мисля, че тук учат много умни и амбициозни млади хора, които след като получат своето образование в престижни университети, ще могат да се реализират и да работят в България“, каза заместник-министър Русинова. Тя запозна аудиторията с тенденциите на пазара на труда и актуалната икономическа ситуация в у нас.„През 2018 г България е сред 5-те държави членки на ЕС с най-голям ръст на заплатите –8,9%.Очакванията са, че тенденцията ще се запази и през настоящата година, каза Русинова. Тя представи предимствата на трудовото и социалното ни законодателствои политиките в подкрепа на младите семейства.

Изложението в Кьолн ме привлече, защото ми даде възможност да срещна много интересни личности, приятели и състуденти, каза Виктория Димова, завършила в Университета в Мюнстер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки