12 000 подписа срещу БГ имигрантите за часове във Великобритания

OFFNews 01 ноември 2013 в 15:02 6123 26

Кампанията на
Кампанията на "Дейли експрес"

 

Британският таблоид "Дейли експрес" призова читателите си към "кръстоносен поход" за затваряне на трудовия пазар на Великобритания за българи и румънци. Вестникът откри онлайн петиция, адресирана до премиера Дейвид Камерън и само за една нощ, по данни на изданието, тя е била подписана от над 10 000 души.

"28 милиона румънци и българи, които ще получат пълен достъп до британския трудов пазар" след 1 януари 2014 г“, мотивира антиимигрантската си кампания таблоидът.

Изданието посочва, че България и Румъния са двете най-бедни държави в ЕС, поради което гражданите им ще бъдат изкушени да се възползват от предимствата на британския трудов пазар. 

Публикацията обръща специално внимание на факта, че в двете държави има множество представители на "социално изключени групи", които имат склонност към извършване на престъпления и биха могли да натоварят социалната система на кралството.

"Дейли експрес" настоява премиерът Дейвид Камерън да "каже направо своето "Не" на Брюксел" и да удължи ограниченията за работа на българите и румънците във Великобритания след 31 декември 2013 г.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Какво трябва да знаем за коклюша