Съдът освободи автокрадеца, който ядоса Борисов

OFFNews 27 август 2015 в 11:11 12698 29

Софийският градски съд пусна на свобода Ярослав Димитров, който беше обвинен в кражбата на две коли от подземен гараж в столичен квартал.

Автоджамбазът беше оставен в ареста миналата седмица от районния съд, но според втората инстанция няма достатъчно доказателства, че той е откраднал колите.

Случаят с Ярослав Димитров, по-известен като Яро, доби популярност, след като един от собствениците на откраднатите коли, разпространи в интернет видеозапис от охранителна камера, на който се вижда кражбата на колите.

Тогава разследващите заявиха, че на записите е Димитров, а премиерът Бойко Борисов се възмути, че човек под домашен арест може да краде коли.

„Разбирам демокрация, демокрация, ама дай да има малко демокрация и за хората. Този човек не е ли демократ, където се събужда и му няма колите”, коментира още Бойко Борисов.

В днешното си решение съдът се позова на две експертизи на видеозаписа, според които резолюцията на видеото е ниска и не може да се направи категоричен извод, че Димитров е откраднал автомобилите.

Съдия Иван Коев дори заяви, че след като експертизите не дават ясен отговор извършителят може да е всеки. Затова Димитров беше освободен без никаква мярка за неотклонение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!