Прокуратурата разследва кмета на Хасково

OFFNews 16 юни 2015 в 15:52 3233 0

Окръжната прокуратура в Хасково образува наказателно производство срещу кмета на града за престъпление по служба, съобщиха от прокуратурата.

Причината е разследване на bTV, от което става ясно, че Георги Иванов има и колекция от скъпи ретро коли, сред които и "Ягуар". Управникът твърди, че богатството му се дължи на факта, че притежава строителна фирма от 1990 г. 

Днес прокуратурата образува досъдебно производство за престъпление по служба, във връзка с обект "Стадион Хасково". 

Разследването е за това, че в периода месец юни – месец декември 2014 година, като длъжностно лице, което заема отговорно служебно положение, е нарушил служебните си задължения, регламентирани в Закона за обществените поръчки, с цел да набави за другиго облага и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици за Община Хасково.

Прокуратурата ще разследва законосъобразността при разходване на средства по ремонта и разплащането на обект "Стадион Хасково", както и произхода на средствата, с които е осъществено строителството. Ще се проверява възлагана ли е обществена поръчка, спазена ли е процедурата, разходвани ли са законосъобразно общинските средства, съобразно извършените СМР по ремонта. Ще бъдат назначени съдебно-икономическа и инженерно-строителна експертизи.

Синът не кмета Станислав Иванов е депутат от Реформаторския блок. От Блока заявиха, че ще подкрепят баща му за втори мандат на Хасково. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови