ЦСКА започна с победа срещу "Струмска слава" във „В“ група

OFFNews 09 август 2015 в 20:16 6016 5

ЦСКА надделя над „Струмска слава“ (Радомир) с 3:0 в мач от първия кръг на югозападната „В“ група.

Мачът се игра пред 8000 души на стадион „Българска армия“. Мачът стартира с една минута мълчание заради кончината на сина на президента Росен Плевнелиев Филип.

Трите гола вкараха Преслав Йорданов (в 22-рата минута), Йордан Йорданов (в 86-ата минута) и Александър Бранеков (в 88-ата минута).

ЦСКА успя да се наложи над „Струмска слава“ но мачът ще бъде запомнен с три греди на Преслав Йорданов и доста пропуснати положения за гол червените.

ЦСКА взе инициативата още в първите секунди на мача, но успя да открие резултата едва в 22-рата минута с гол на Преслав Йорданов.

Именно Йорданов успя три пъти да уцели гредите на гостите.

В края на мача футболистите от „Струмска слава“ отпаднаха физически и червените успяха да вкарат два гола. Йордан Йорданов прехвърли вратаря и изпрати топката в мрежата на съперника в 86-ата минута. Три минути по-късно Александър Бранеков вкара и третия гол.

ЦСКА - СТРУМСКА СЛАВА 3:0

1:0 Пр. Йорданов 21
2:0 Й. Йорданов 86
3:0 Бранеков 88

ЦСКА: Колев, Чорбаджийски, Бранеков, Галчев, Пр. Йорданов, Ал. Александров, Аясс, Кикарин, Маламов, Цветков (61-Й. Йорданов), Грънчов

Струмска слава: Костов, Петков, Ашимов, Тасев, Евгениев, Иванов, Стоянов, Колиманов, Джаейоба, Зюмбулев, Аспарухов

След като в петък се появи информация, че ЦСКА няма да може да стартира във „В“ група, а в края на деня Българският футболен съюз съобщи официално, че мачът се отлага, вчера стана ясно, че червените ще могат да играят.

Първоначалното отлагане на срещата беше обяснено с това, че централата приема за нередовен новосформирания ФК ЦСКА, който е картотекирал червените футболисти. Новото дружество не е подало заявка за член на БФС и не е депозирано молба за участие в първенството преди изтичането на срока.

Спортно-техническата комисия на Зоналния съвет към БФС обаче прегледа документите и даде зелена светлина за изиграването на мача.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови