Спорна дузпа лиши Лудогорец от първа точка в Шампионска лига (видео)

Ивайло Анев 17 септември 2014 в 02:26 8833 1

Лудогорец беше близо до първата си точка в групите на Шампионска лига.

Невероятна драма лиши българския шампион Лудогорец от заслужено равенство на "Анфийлд" срещу Ливърпул. Изключително спорна дузпа в последните секунди донесе успеха на мърсисайдския гранд с 2:1.

Тя беше дадена за нарушение на вратаря Милан Борян след грешка на Александър Александров, но фаулът на канадеца беше доста спорен.

Резултатът бе открит от Марио Балотели в 82-та минута, но секунди преди края на редовното време резервата Дани Абало изравни, материализирайки отлична атака на орлите. Така се стигна до 93-та минута, в която драмата стана пълна.

Александър Александров върна нескопосано топката към вратаря Борян, който също сбърка и позволи топката да му бъде отнета от Хави Манкийо. Последва падане на играча на Ливърпул, който не застрашаваше пряко вратата на орлите и съдията посочи бялата точка, от която Джерард оформи крайното 2:1 за мърсисайдци. На ТВ повторенията обаче се видя, че дузпа нямаше.

Първото полувреме мина равностойно, като Лудогорец се държеше мъжки на терена и не се притесни от препълнените трибуни на "Анфийлд" и шумната подкрепа от трибуните. Очаквано, мърсисайдци имаха инициативата, но разградчани не се хвърлиха в глуха защита и се държаха повече от достойно.

"Орлите" не позволяваха на нападателите на противника да излизат често на стрелкова позиция. От своя страна те чакаха шанса си на контраатака, но и те нямаха хубави възможности пред Симон Миньоле.

Първата сериозна възможност пред вратата на Милан Борян дойде едва в 23-та минута. Тогава първо Марио Балотели стреля, но защитник изби, топката попадна у Джерард, чийто силен изстрел беше избит от вратаря, тя отиде у Рахийм Стърлинг на 2-3 метра пред вратарското поле, но той се оказа в засада.

Второто полувреме започна с положение за Ливърпул. В 48-ата минута Джордан Хендерсън стреля от границата на наказателното ни поле, но Милан Борян без проблеми спаси.

Пет минути по-късно Стиви Джи изведе перфектно Хави Манкийо сам срещу Милан Борян, но за щастие той стреля твърде неточно над вратата ни. В ответната атака Кайсара проби по крилото, след което стреля мощно, но Миньоле спаси.

След час игра домакините заформиха многоходова атака, но всичко свърши с балонно центриране на Стърлинг и намеса на Борян.

В тези минути домакините натискаха хаотично, но защитата на българите много правилно затваряше празните пространства и не се стигаше до сериозни голови положения.

В 65-ата минута родните ни шампиони изпълниха бързо тъч, при което Роман Безяк се озова на чиста позиция и стреля веднага, но прати топката над вратата.

Малко по-късно Милан Борян направи спасяването на вечерта. Резервата Борини стреля с глава и прати топката под гредата, но Борян с една ръка се протегна и отрази.

Три минути по-късно Лудогорец тресна гредата. Марселиньо пусна страхотен пас към Безяк и го изведе сам срещу Миньоле, но Безяк стреля в дясната греда и изпусна най-чистото положение в мача до този момент.

Последва и шанс за Марселиньо, но той от чиста позиция стреля до гредата. Така се стигна до 82-ата минута, когато Марио Балотели получи топката в пеналта, пребори се с Козмин Моци и технично вкара за 1:0.

Българите обаче се вдигнаха, натиснаха англичаните и само три минути по-късно имаха пореден уникален шанс, но отново Марселиньо не успя да намери мрежата.

Така се стигна до 90-ата минута, когато резервата Дани Абало бе изведен сам срещу Миньоле и технично го преодоля за 1:1.

Лудогорец заслужено докосваше точката, но в 93-ата минута Александър Александров върна една топка към Милан Борян, който се оплете и позволи на Борини да му отнеме, след което го събори в пеналта - леко спорна дузпа за Ливърпул.

Зад топката застана Стивън Джерард и вкара за 2:1. Така англичаните взеха победата и лишиха Лудогорец от заслужена точка.

Ливърпул - Лудогорец 2:1

1:0 Балотели (82)
1:1 Абало (90)
2:1 Джерард (90+3 дузпа)

Ливърпул:22.Симон Миньоле, 6.Деян Ловрен, 17.Мамаду Сако, 18.Алберто Морено, 19.Хави Манкийо, 8.Стивън Джерард, 10.Фелипе Коутиньо (66-Лукас Лейва), 14.Джордан Хендерсън, 20.Адам Лалана (66- Борини), 31.Рахим Стърлинг, 45.Марио Балотели

Лудогорец: 26.Милан Борян, 80.Жуниор Кайсара, 27.Козмин Моци, 15.Александър Александров, 25.Йордан Минев, 18.Светослав Дяков(85-Ешпиньо), 12.Абел Анисе, 7.Михаил Александров, 93.Върджил Мисиджан (74-Абало), 83.Мареслиньо, 9.Роман Безяк (86-Хамза)

Жълти картони: Александров, Кайсара, Минев (Лудогорец)

Стадион: "Анфийлд"
Съдия: Матей Юг (Словения)
Начало: 21:45 часа

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови