Пиронкова с победа на старта на Ролан Гарос

OFFNews 25 май 2014 в 21:38 2774 0

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова стартира успешно турнира от големия шлем Ролан Гарос, като записа победа над Аника Бек от Германия след 6:7, 6:3, 6:2.

Срещата продължи 153 минути, а в началото започна добре и за двете тенисисистки, като те си вземаха подаванията до 3:3 в първия сет. Последваха два много дълги гейма, а накрая на сета се стигна до тайбрек. В него Цветана стигна до 3:3 от 1:3, но в крайна сметка отстъпи с 5:7, а с това и сета с 6:7.

Във втората част Пиронкова се активизира в четвъртия гейм, когато реализира пробив за 2:2. След нови два пробива на тенисистките резултатът стана 3:3, но българката взе важния седми гейм, в който сервираше и поведе с 4:3, а след това и затвори сета при 6:3.

В решителния трети сет Пиронкова стартира с пробив, след което го затвърди за 2:0. Последва много силна игра на българката и се стигна до 5:2, а в дълъг осми гейм преминал през няколко равенства Пиронкова спечели и победи с 6:2, а с това и срещата.

Това е първа победа на българката над Бек, а във втория кръг я чака Мария Шарапова или Ксения Первак. Техният мач е в понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови