Лудогорец е сразен и е аут от ШЛ едва след втория предварителен кръг

Деян Спасов 21 юли 2015 в 19:54 6836 6

Кадър от гола за Милсами в първия мач между двата тима в Разград

Милсами победи Лудогорец с 2-1 в мача реванш от втория предварителен кръг на Шампионската лига. По този начин молдовският шампион продължава в третия предварителен кръг на турнира с общ резултат 3-1.

Повторна загуба и в реванша от втория предварителен кръг на Шампионската лига за Лудогорец срещу Милсами, след 0-1 в Разград и 1-2 в Орхей, Молдова. Разградчани отпадат от най-престижния клубен турнир и от евротурнирите като цяло през този сезон едва след втория си мач в предварителните кръгове на надпреварата.

Българите доминираха в началните минути на двубоя и закономерно стигнаха до попадение в 27-ата минута чрез Вандерсон. Още в ответната 28-ма минута обаче домакините изравниха чрез попадение на Георге Андроник.

В 72-рата минута Койокари от домакините получи втори жълт и червен картон, оставяйки отбора си с 10 души на терена.

До края на мача Лудогорец създаде още много положения, особено до края на първото полувреме. Никое от тях обаче не беше отбелязано. Хубави възможности за гол се откриха пред Вандерсон и Кишада.

В последните десет минути на двубоя разградчани хвърлиха всичко в атака, но защитният вал на Милсами се представи на високо ниво и запази резултата. В 89-ата минута след пробив отляво и центрирана топка се отвори шанс за Петру Рацу, който отбеляза, фиксира пълен обрат и прати категорично молдовския шампион в третия предварителен кръг на Шампионската лига за първи път в историята му.

Разочарованието от отпадането на българския шампион обаче е много сериозно след успехите в миналогодишната кампания и участието на тима в груповата фаза на Шампионската лига с треньор Георги Дерменджиев. В сезона преди участието в груповата фаза, Лудогорец достигна до 1/8-финал на Лига Европа, като тогава наставник на тима беше Стойчо Стоев. 

Днес обаче, това е третата поредна загуба на "зелените" в първите им три мача от настоящия сезон. Трета поредна загуба и за новия наставник на Лудогорец португалеца Бруно Рибейро. 

Стартовите състави на двата отбора:

Лудогорец: Владислав Стоянов, Йордан Минев, Александър Александров, Браян Ангуло, Светослав Дяков, Андрей Препелица, Вандерсон, Марселиньо, Върджил Мисиждан, Жуниор Кишада.

Милсами: Раду Мицу, Юлиан Ерхан, Адил Раили, Овие Шедрак, Денис Расулов, Андрей Кожокари, Карло Белак, Александру Антонюк, Георге Андроник, Патраш, Кристиан Буд

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови