Левски с важна победа, Лудогорец се издъни в Монтана (обзор)

Деян Спасов 10 август 2015 в 15:08 3507 0

Голмайсторът Борислав Цонев в борба за топката с Марк Клок от домакините. Снимка: БГНЕС

Четвъртият кръг на родната "А" група бе белязан от първата победа на Левски за настоящия шампионат при гостуването във Варна на Черно море, докато шампионът Лудогорец стигна едва до равенство в Монтана.

Голът за "сините" при важната победа с 1-0 на стадион "Тича" отбеляза Борислав Цонев. Треньорът на софиянци Стойчо Стоев бе за втори път изгонен през този сезон за бурната си реакция, след като бе уцелен с бутилка с вода от зрител.

Стоев зае място до трибуните, вместо на скамейката, а Левски диктуваше темпото на мача през по-голямата му част. Добри положения да покачи резултата се откриха пред младока Божидар Краев, докато фрапантна възможност за гол за Черно море пропусна Матиас Курьор в 67-мата минута, когато играчът от Мартиника не успя да уцели празната врата с глава от 3-4 метра.

След шанса за Курьор Левски се прибра по-плътно в половината си и играеше на контраатаки, докато варненци така и не съумяха да създадат отново чисто положение за гол.

Изненадата дотук в "А" група определено е отборът на Монтана. След равенството с Берое и победата над Ботев (Пловдив) с 6-0, в петък възпитаниците на Ферарио Спасов записаха и престижно равенство като домакин с Лудогорец. Монтанци поведоха още в 6-ата минута чрез Атанас Илиев, а Козмин Моци фиксира крайния резултат 1-1 с гол от дузпа.

Върджил Мисиджан от "зелените" нацели страничния стълб на вратата на Христо Иванов в 18-ата минута, а в 42-рата Марселиньо изпусна добра възможност след удар с глава.

В 53-ата минута разградчани останаха с човек по-малко след втори жълт и червен картон за Сисиньо. Това сякаш даде крила на Монтана, които до края на двубоя няколко пъти пробваха рефлекса на Владислав Стоянов. Два пъти Георги Пашов и веднъж Матей Поплатник стреляха опасно, но националният страж бе на мястото си.

Резултатите от 4-тия кръг на "А" група:

Монтана 1-1 Лудогорец
Черно море 0-1 Левски
Локомотив (Пловдив) 1-1 Литекс (Ловеч)
Славия 0-0 Берое
Пирин (Благоевград) 0-1 Ботев (Пловдив)

Класиране:

1. Литекс 7-4 8 т.
2. Берое 3-1 8 т.
3. Славия  6-1 7 т.
4. Лудогорец 6-5 7 т.
5. Монтана 8-3 5 т.
6. Левски 4-5 5 т.
7. Ботев (Пловдив) 3-8 5 т.
8. Черно море 4-5 4 т.
9. Локомотив (Пловдив) 3-7 2 т.
10. Пирин (Благоевград) 1-6 1 т.

Същевременно софийските грандове ЦСКА и Локомотив записаха първите си мачове в родната "В" група. ЦСКА надви Струмска слава (Радомир) с 3-0 на ст. "Българска армия" в столицата пред около 10 000 зрители, докато в квартал Надежда Локо Сф победи с минималното 1-0 Балкан (Варвара).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!