Кошмар за Бразилия - 7:1 за Германия. Светът е в шок (видео)

Клозе отбеляза своя 16-и гол и е новият голмайстор в историята на Световните първенства

Деян Спасов 09 юли 2014 в 00:54 15829 19

Германия категорично е на финал, след като победи със 7:1 Бразилия. До 29-ата минута голове отбелязаха Мюлер, Клозе, Кроос на два пъти и Кедира. Шюрле имаше две попадения през втората част.

Почетен гол за Бразилия отбеляза Оскар в 90-ата минута.

Тотално объркана защита на Бразилия и безгрешна атака на Германия класираха отбора на Йоаким Льов на финал, а страната домакин е в шок, от който трудно ще се съвземе. 

Във финалния мач на "Ещадио Маракана" на 13 юли Германия ще срещне победителя от полуфинала Аржентина-Холандия. 

За Бразилия остават един от най-горчивите спомени в историята на "Селесао" и почетен двубой за трето място в надпреварата на 12 юли срещу загубилия от Аржентина и Холандия.

Всички голове и най-интересни положения от мача можете да видите във видеото, свързано към новината.





За двубоя снощи Луиш Фелипе Сколари изненадващо включи халфа Бернард за заместник на контузения Неймар. Данте пък очаквано влезе на мястото на наказания Тиаго Силва.

Селекционерът на Германия Йоаким Льов от своя страна отново избра състава, на който разчиташе в двубоите на "Маншафта" до тук. Капитанът Филип Лаам отново бе десен защитник. Мирослав Клозе води нападението, а зад него от втора позиция действаха Месут Йозил, Тони Кроос и Томас Мюлер.

МАЧЪТ МИНУТА ПО МИНУТА:

2' - Двубоят започва на бързо темпо и с логичен натиск на домакина Бразилия. 

7' - Германия отвръща на началния натиск с опасна атака отдясно, завършила с удар на Кедира, но топката се спря в тялото на Кроос.

9' - В началните минути впечатление прави здравият сблъсък, който се очертава между централния бранител на Бразилия Давид Луис и острието на Германия Мирослав Клозе.

11' - ГОЛ. ТОМАС МЮЛЕР бележи за Германия. Нападателят е оставен сам в наказателното поле при изпълнение на ъглов удар и не сгреши. Това е петият гол за футболиста на Байерн (Мюнхен) на Мондиала, като по този начин измести Неймар и Лионел Меси в листата на голмайсторите.



17' - Бразилия се съвзема бързо след гола. При атака по левия фланг и пробив на Марсело Филип Лам изчиства топката с шпагат, но левият бек на Бразилия има претенции към съдията за непозволена игра.

21' - Без сериозни опасности пред двете врати. Домакините владеят повече топката, но Германия до момента се отбранява безгрешно. 

23' - 2:0 ЗА ГЕРМАНИЯ.  Мирослав Клозе бележи 16-ия си гол на световни първенства и изпреварва във вечната ранглиста Роналдо. 



25' - НОВ ГОЛ ЗА Германия. Класическо 3:0 в Бело Оризонте. Тони Кроос бележи с удар от границата на наказателното поле. 



26' - Разгромът вече е факт. 4:0 за Германия. Втори гол на Тони Кроос.



29' - Сами Кедира бележи ПЕТИ ГОЛ за Германия. Нищо не може да спре Бундестима, който изглежда по-мотивиран от всякога.



35' - Изненадващо или не, в продължение на пет минути няма нов гол на стадион "Минейрао" в Бело Оризонте, но Бразилия определено е в шок и трудно би реагирала на удар.

42' - Бразилия започва да организира атаки и да задържа малко повече топката. Левият фланг на "Селесао" е сравнително активен, но сякаш германците просто чакат края на първото полувреме.

45' - Край на първата част след минута добавено време.

Второ полувреме

46' -Паулиньо е сменил Фернандиньо в състава на Бразилия. Нападателят Хълк е отстъпил мястото си на Рамиреш.

51' - Положение за гол се открива пред Паулиньо, който стреля, но Нойер се намесва и оставя вратата си суха.


57' - Легендата и вече едноличният голмайстор в историята на Мондиалите Мирослав Клозе напуска играта и влиза Андре Шюрле.

60' - Майкон има претенции за дузпа, но реферът отсъжда само ъглов удар за домакините.

69' - ШЕСТИ ГОЛ ЗА ГЕРМАНИЯ. Появилият се като резерва Андре Шюрле отбелязва поредния гол във вратата на Бразилия след като засича остро центриране отдясно и сякаш кошмарът за "Селесао" няма да свърши.



79' - Андре Шюрле БЕЛЕЖИ втория си гол в мача. Резултатът е 7:0 за Германия.



86' - Германия вече празнува. Хиляди ликуват край Бранденбургската врата.

90' - Почетен гол за Бразилия, дело на Оскар. 

Край на мача - Бразилия 1-7 Германия.

Състави:

Бразилия: (4-2-3-1): Жулио Сезар; Майкон, Давид Луиш, Данте, Марсело; Луис Густаво, Фернандиньо; Хълк, Оскар, Бернард; Фред

Германия: (4-2-3-1): Мануел Нойер; Филип Лаам, Жером Боатенг, Матс Хумелс, Бенедикт Хьоведес; Бастиан Швайнщайгер, Сами Кедира; Месут Йозил, Кроос, Томас Мюлер; Мирослав Клозе

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!