Григор Димитров с поредна победа в Монте Карло

OFFNews 15 април 2015 в 14:58 3512 1

Снимка Grigor-Dimitrov.com/Facebook

Григор Димитров извоюва втора победа на сингъл на турнира от сериите "Мастърс 1000" на червени кортове в Монте Карло. Първата ни ракета победи 28-ия в света италианец Фабио Фонини в мач от втория кръг. Мачът завърши с 6:3, 6:4 след час и 10 минути игра. В следващия кръг 23-годишният българин ще се изправи срещу бившия №3 в света Стан Вавринка (Швейцария).

Първият пробив дойде още във втория гейм, когато Димитров спечели подаването на съперника си за 2:0. В третия, доста по-оспорван от първите два, дойдоха и първият ас на Димитров, и едно от най-дългите разигравания в сета. В крайна сметка българинът затвърди преднината си с 3:0. Фонини спечели подаването си в четвъртия гейм, след което Гришо взе петия, без да даде и точка на съперника си. След красиви разигравания Фонини спечели за 4:2. Българинът обаче не му остави шанс до края и затвори сета при 6:3.

Вторият сет започна с пробив за Димитров, затвърден с 2:0 във втория гейм. При 3:1 той имаше нова възможност за пробив, но след много оспорвана битка на корта италианецът успя да вземе подаването си за 3:2. След грешка на Григор Фонини поведе с 30:15 в следващия гейм, но българинът бързо си върна контрола над мача и взе подаването си за 4:2. До края на сета всеки печелеше гейма си и това бе достатъчно за 11-ия в света Димитров да спечели и сета, и мача.

С победата Григор Димитров си осигури 90 точки за световната ранглиста и 40 830 евро от наградния фонд.

Досега 23-годишният българин и 27-годишният италианец, достигал до №13 в световната ранглиста, са играли два пъти един срещу друг, през 2013 г., и имат по една победа.

Вчера поставеният под №9 в основната схема на турнира Димитров победи трудно бившия №7 в света Фернандо Вердаско (Испания) с 6:4 4:6 6:4 след два часа и 27 минути в отсъствието на неговия треньор Роджър Рашийд от корта. В следващия кръг Димитров ще срещне 7-ия в схемата и 9-и в световната ранглиста швейцарец Стан Вавринка, след като шампионът от Australian Open 2014 отстрани 42-ия в света Хуан Монако (Аржентина).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови