Аржентина отива на финал след бой над Холандия на дузпи

Николаос Цитиридис 10 юли 2014 в 01:47 5216 1

Аржентина е вторият полуфиналист, след като "гаучосите" победиха Холандия на дузпи след 120 минути скучен и безидеен футбол. 

Първият удар към вратата бе изпратен в 12-тата минута от Холандия, а Аржентина създаде първа голова възможност в 14-тата минута след пряк свободен удар. Топовният удар на Меси бе отразен от холандския страж. 

След това аржентинците успяха да упражнят кратка преса над "лалетата", която не доведе до нищо. 

Като цяло играта на двата тима бе тактическото надлъгване, като нито мениджъра на Холандия Ван Гаал, нито този на Аржентина Алехандро Сабела измислиха с какво да излъжат противника.

В 26-тата минута Масчерано получи изключително тежък удар по главата след въздушно единоборство и се наложи играта да прекъсне за около 3 минути. 

За щастие контузията му не бе сериозна и той продължи игра.

Както се очакваше в началото на допълнителното време двата отбора се откриха и започнаха да играят футбола, който всички фенове искат да видят. До гол не се стигна до края, като дузпите бяха решаващи за изхода на този двубой. 

Аржентинският страж успя да парира още първата дузпа и с това даде психологическо предимство на своя тим. 

В крайна сметка "гаучосите" надделяха с 4:2 над Холандия, като на финала на стадион "Маракана" вече ги очаква добре смазана немска машина за футбол. 

Състави: 

Холандия (3-5-2): Силесен; Де Врий, Влаар, Мартинс Инди; Каут, Де Йонг, Вайналдум, Снайдер, Блинд; Робен, Ван Перси
Аржентина (4-3-3): Ромеро; Сабалета, Демикелис, Гарай, Рохо; Перес, Биля, Масчерано; Лавеци, Меси, Игуаин

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови