Рогозин прелетял инкогнито над България и Румъния

OFFNews 14 май 2014 в 12:58 14063 27

Дмитрий Рогозин

Самолетът, с който руският вицепремиер Дмитрий Рогозин летя до Приднестровието в петък, е преминал през Румъния и България с измама. Това заяви вчера румънският външен министър Титус Корлъцян пред румънска телевизия, предаде Франс прес.

Частният самолет, с който Рогозин е пътувал до Молдова преди визита в Приднестровието, е прелетял с измама през българското и румънското въздушно пространство, заблуждавайки властите, че на борда няма хора, подлежащи на санкции.

По повод събитията в Украйна Европейският съюз издаде забрана за даване на визи и за допускане до въздушното пространство на страните - членки срещу 61 руснаци и проруски настроени украинци. В списъка на засегнатите от санкцията е и Рогозин.

Във вторник на въпрос за този инцидент говорител призна, че „прилагането на ограничителни мерки не е винаги лесно". „Има сложни случаи и този е един от тях", заяви говорител на ЕК.

Според румънския външен министър частният самолет, с който е летял Рогозин, не е представил на българските и румънските власти списъка с пътниците. „Този полет е бил извършен по измамен начин, тъй като на поставените въпроси от българските и румънските компетентни власти за наличието на хора, които подлежат на санкции, те са отговорили уклончиво, имало е прекъсване на връзката и дори лъжа. На българите са казали, че Рогозин не е на борда на самолета", обясни Корлъцян.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!