Прокуратурата на Лихтещайн потвърди, че разследва Василев

Ивайло Анев 01 октомври 2014 в 16:58 3945 2

Властите в Лихтенщайн потвърдиха, че разследват Цветан Василев за пране на пари, съобщи БНР.

Разследването е започнало, след като местна банка предоставила информация на ресорните институции, обясни главният прокурор на Лихтенщайн Роберт Валнер.

От думите му става ясно, че банката е направила доклад за Звеното за финансово разузнаване, което от своя страна е информирало прокуратурата и тя е започнала производство по казуса. Тъй като обаче производството е на много ранен етап, повече подробности не могат да бъдат дадени, заявява Валнер.

Вчера мажоритарният собственик на КТБ категорично отрече наличието на подобни обвинения и заяви, че това е заговор от страна на негови конкуренти.

Българската прокуратура съобщи, че Лихтенщайн разследва Цветан Василев, но не уточни защо. 

Информацията, че от лихтенщайнската прокуратура са изпратили запитване до българските си колеги с искане за подробности около разследването срещу Василев, беше потвърдена от българската прокуратура лаконично с думите "Има такова запитване".

Адвокатът на Цветан Василев Константин Симеонов беше категоричен, че за пръв път чува за разлседване срещу клиента му в Лихтенщайн и отказа да коментира казуса, преди да види искането.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!