Новата помощ за Гърция може да е между 82 и 86 милиарда евро

OFFNews 12 юли 2015 в 20:46 7720 12

Снимка БГНЕС

Евентуалната нова спасителна програма за Гърция е оценена на 82-86 милиарда евро.

Това пише във финалния документ от заседанието на Еврогрупата в Брюксел днес, който бе предаден на държавните и правителствените ръководители на страните от еврозоната, предаде Франс прес.

„Еврогрупата отбелязва необходимостта от програма за финансиране в размер между 82 и 85 милиарда евро, както е потвърдено от институциите“, се посочва в документа.

Еврогрупата призовава тройката международни кредитори на Гърция (Европейската комисия, Европейската централна банка и Международният валутен фонд) да проучат евентуалното намаляване на тази сума.

Проектодокументът е приет от 19-те лидери на Еврозоната, които се събраха на извънредно заседание в неделя вечер с надеждата за постигане споразумение, което да позволи на Гърция да запази еврото като валута.

Междувременно стана ясно, че гръцкият премиер Алексис Ципрас има разговор с германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и председателя на Европейския съвет Доналд Туск в кулоарите на срещата на върха на еврозоната тази вечер в Брюксел, предаде Ройтерс, като се позова на представител на гръцкото правителство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!