Македония отблъсква имигрантите със сълзотворен газ (снимки и видео)

OFFNews 21 август 2015 в 13:51 6137 3

Снимка BBC

Македонската полиция използва сълзотворен газ срещу хилядите имигранти, които се опитват да влязат в западната ни съседка от Гърция, съобщават световните информационни агенции.

Това се случва ден, след като Македония обяви извънредно положение в две догранични области, за да се справи с вълната от имигранти. Повечето от тях са от Близкия Изток.

Голям брой хора прекараха изминалата нощ на южната граница на Македония, като на сутринта опитаха да щурмуват полицията. 

Поне 5 човека са били ранени при сблъсъците с македонската полиция на границата с Гърция. Според информация на Ройтерс един 18-годишен младеж е успял да мине границата, но останалите са били заловени и върнати обратно в Гърция. 

За да защитава границата, полицията обстрелва имигрантите със сълзотворен газ, като има и опъната бодлива тел. Македонското правителство е ангажирало полицията и армията със справянето с имигрантския наплив, който блокира железопътния транспорт в страната.

През последните месеци Македония се превърна в ключова точка за преминаване на имигрантите в посока на по-северните страни-членки на Европейския съюз. За около 44 хил. души се знае, че са преминали през нейната територия през изминалите два месеца. 

Много от тези, които се опитват през Македония да стигнат по-северните държави, идват от Близкия Изток, Африка и Азия, но много от тях бягат от конфликта в Сирия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!