Киев е тема табу в Сочи, крият от медиите украинския отбор

OFFNews 20 февруари 2014 в 10:01 16402 3

Протестите в Киев

Достъпът на журналисти до спортистите на Украйна в Сочи е практически невъзможен. Всеки опит на репортер да достигне до някой украински спортист за коментар по темата Киев е стопиран от тежко въоръжена охрана. 

Това разказа журналистът Георги Тошев пред bTV. Той се намира в Сочи и сподели своите наблюдения по извън олимпийските теми в Сочи. 

По думите му двама украински спортисти са се отказали от участието си в Игрите. "Само двама украински олимпийци се отказаха да продължат участието си в Игрите – Богдана и Олег Мацоцки. Естествено, направиха го във Фейсбук, защото достъп на медиите до тях няма. Стана ясно, че след своите коментари те много бързо са били изведени от Олимпийското село. Никой не знае дали те са в Русия или вече са си в Украйна”, обясни Тошев.

Журналистът разказа също, че властите в Сочи са попречили на международни медии в Сочи да излязат с декларация на несъгласие с насилието в Украйна. „Като ситуация тук е спокойно. Но предпочитат да не се говори за Киев”, допълни българският журналист.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!