Българин загинал в редиците на ислямисти в Пакистан

Offnews 03 ноември 2014 в 09:57 6737 16

Снимка bTV

Българин е бил в редиците на пакистанските талибани, съобщава bTV, като се позовава на вече закрития джихадистки форум „Ханейн”.

В него има снимка на младеж, за когото се твърди, че е загинал Южен Вазиристан. Към снимката има текст, който гласи: „Анис Българина беше приет от Аллах, след като стана мъченик в Северен Вазиристан”. Според арабиста Владимир Чуков името показва категорично от къде идва боецът.

Анис Българина е загинал преди година след атака с дрон. Лидерът на клана „Хакани” Бадредин Хакани също е убит при атака с дрон. „Най-вероятно той е бил в обкръжението на някой от следените лидери. Бадрадин хакани също беше ликвидиран с дрон”, посочи проф. Чуков.

Участието на българи в редиците на ислямисти беше повод министърът на отбраната да поиска свикване на съвета по сигурността при Министерски съвет. В същото време от Военното разузнаване не са така категорични по отношение на българската следа в редиците на ислямистите. 

"След като министърът е казал нещо, значи е така. Аз не мога да отричам, щом е казал, министърът има много повече информация от нас", каза пред журналисти директорът на служба "Военна информация" Веселин Иванов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!