Башар Асад: Сирийската армия понесе загуби от ислямистите

ОFFNews 06 май 2015 в 19:18 7000 9

Башар Асад.

Снимка AP

Башар Асад.

Президентът на Сирия Башар Асад за пръв път призна публично, че правителствената войска е понесла загуби срещу "Ислямска държава" и другите ислямистки групировки, окупирали голяма част от страната, но въпреки това войната срещу бунтовниците не е загубена, съобщи Франс прес.

"Не говорим за десетки, нито за стотици, а за хиляди битки и, разбира се, в битките има отстъпления, победи и загуби. Има високи и ниски точки. Днес водим война и във всяка война няма само една битка, а поредица от битки".

Това заяви той по време на посещението си в училище за деца на загинали войници. Асад обеща да изпрати подкрепления в провинцията Идлиб на 320 км от столицата Дамаск, където войските му се бият с екстремистката групировка "Джейш ал фатх".

"Армията скоро ще се притече на помощ на бойците, които защитават болницата в град Джиср аш Шугур", паднал през април връцете на джихадистите от "Джебхат ан Нусра", добави Асад. 

За по-малко от месец сирийската армия изгуби Идлиб и Джиср аш Шугур - два важни града в северната част от страната, на юг- последния контролиран от нея КПП на границата с Йордания, а бунтовниците отблъснаха опита на армията да ти ги изтласка от района близо до Дамаск.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews