След кражбата на тефтерите, "Д.П." се превърна в "10"

OFFNews 20 ноември 2014 в 17:21 11278 10

Въпросителните около откраднатите тефтери на бившия шеф на комисията за конфликт на интереси Филип Златанов продължават да се множат. След като тефтерите бяха откраднати, стана ясно, че оповестените до момента части от тях се различават. 

Първоначално прокуратурата оповести отделни извадки от ръкописите на Златанов. По-късно стана ясно, че някои факти са спестени. Освен огласените инициали на ИФ, ЦЦ и ББ, се оказа че в тях е имало и инициали ДП, които от държавното обвинение бяха спестени. Дни след като тефтерите изчезнаха, в студиото на бТВ депутатът от БСП Кирил Добрев показа факсимилиета, от които става ясно, че инициалите ДП са променени в 10.  

Добрев бе председател на анкетната комисия "Филип Златанов" в предишния парламент.

Самите тефтери не бяха приложени като веществени доказателства по делото срещу Златанов. Вместо това в папките на делото бяха техни копия. Оригиналите бяха изискани няколко пъти от Апелативния съд, но прокуратурата отказа да ги предаде, след което те изчезнаха.

В някои медии се появиха факсимилета, чиято автентичност не беше потвърдена, но не беше и отречена.

В тях се вижда фразата "Е. Димитров да се съгласува с ИФ и ДП", а в изнесените от Кирил Добрев факсимилета ДП се е превърнало в 10.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!