Проверката на Рено: Бутилката е 52 литра, но при 42 л зареждането би трябвало да спре

Деян Спасов 19 септември 2014 в 20:34 23603 35

Официалният сервиз на Рено направи проверка по казуса с газовата бутилка на Боряна Хрисимова, която в неделя зареди 46 литра газ на бензиностанция на ОМВ, въпреки че в спецификацията й пише, че бутилката събира 42 литра.

Пълният обем на бутилката е 52 литра, установи представителят на Рено в автокъща "Еспас Ауто" Виктор Младенов. В спецификацията е указано, че работният й обем е 42 литра. Т.е. поплавъкът на бутилката би трябвало да блокира пълненето при достигането на 42 литра газ от съображения за безопасност. Това очевидно не се е случило.

Представителят на Рено посъветва Боряна Хрисимова да провери изправността на газовата уредба в специализиран сервиз.

Към момента неизправност в газовата бутилка е най-вероятната хипотеза за куриозния случай на бензиностанцията на ОМВ в неделя.

Според Виктор Младенов има още една възможна хипотеза - налягането на газта в колонката да е било различно от зададените от Рено параметри, в които сработва поплавъкът.

Младенов предложи на Боряна Хрисимова експеримент - да изхаби докрай газта и да след това в друга бензиностанция на друга верига да зареди максималното възможно количество.

Ако "влязат" повече от 42 литра газ, значи проблемът е в бутилката, каза представителят на Рено.

Горещият казус "колко събира една газова бутилка" възникна в неделя. На бензиностанцията на ОМВ на Околовръстното шосе и бул. "Бъкстон" в автомобила на Боряна Хрисимова "Рено Меган" бяха заредени 46 литра газ, въпреки стикера на колата, който указва, че фабричната газова уредба на Рено е за 42 литра.

Боряна Хрисимова отказа да си тръгне, докато не дойде проверка, която да установи изправността на колонката.

Проверката на Държавната агенция за Метрологичен и Технически надзор беше направена същия ден, около 5 часа след възникването на проблема.

Според протокола на агенцията по метрология, предоставен ни от ОМВ, колонката е била в изправност.

Боряна Хрисимова реши да провери и в "Рено".

OFFNews ще продължи да следи случая докато не се изяснят всички възможни хипотези.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!