Стотици на протест за втори лифт на Банско

OFFNews 03 февруари 2015 в 21:19 4665 0

С блокиране на пътя Симитли - Разлог стотици жители на Банско протестираха срещу спирането на решението, което позволяваше строеж на втори лифт на Банско.

Председателят на Инициативния комитет Малин Бистрин и Димитър Русков - общински съветник в местния парламент, призоваха присъстващите да отстояват исканията за втора кабина и нови писти, с което ще се избегнат дългите опашки на начална станция и ще се постигне по-доброто икономическо развитие не само на курорта, но и на целия регион.

Кметът Георги Икономов застана зад исканията на съгражданите си с думите: “Минаха много години, много правителства и много протести. Най-добрият ни зимен курорт вместо да върви напред и да се развива, започва да губи позиции на туристическия пазар и да отблъсква туристи с огромните опашки и задръствания в ски-зоната. Няма време за губене. Крайно време е правителството да вземе своето решение да даде шанс за развитие на Банско и Добринище, като това нещо се случи до края на февруари”.

Преди дни кметът на Банско Георги Икономов, който взе участие в среща за развитие на планинския туризъм, иницирана от министъра на туризма Николина Ангелкова, настоя да бъдат предприети спешни мерки за спасяването на зимния туризъм чрез бързото построяване на втори кабинков лифт в Банско, както и отдаването на концесия на ски-зоната в Добринище.

По-рано през деня протестиращи разпространиха снимка от тази сутрин на която се виждат огромните опашки пред кабинковия лифт на Банско.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови