200 души на протест в „Орландовци“ (снимки)

Деян Спасов 16 юни 2015 в 19:11 16097 4

Засилено полицейско присъствие в столичния квартал "Орландовци" преди началото на протеста, който се провежда за трета поредна вечер, предаде репортер на OFFNews. 

Протестът трябва да започне пред читалище "Райна Княгиня" в квартала. 

На мястото има жандармерия и две водни оръдия. Едното се намира до читалището, а другото - до ромската махала. 

OFFNews следи на живо протеста. 

22:50 часа Протестът в "Орландовци" приключи без инциденти. Полицейското присъствие в района ще остане засилено.  

22:30 часа Напрежението ескалира заради ром, който извика "Българи" от преминаващ автобус. Затова протестиращите се опитват да блокират напълно ул. „Железопътна” в кв. „Орландовци”. Полицейски кордон не позволява улицата да бъде изцяло затворена. 

22:00 часа В протеста се включи и групата X NRG Crew с изпълнение на брейк. 

Снимка: Булфото/ Александър Михайлов

21:30 часа Протестиращите се заканиха да останат на протеста, докато не бъдат чути. Те викат „Елате при нас” и "Българи - юнаци". 

21:10 часа Протестиращите блокираха ул. „Мара Бунева” и ул. „Железопътна”. Полицаите направиха жива верига до читалището. Движението се отбива през обходен маршрут. 

20:40 часа Протестиращите в "Орландовци" са вече около 200 души. Обстановката продължава да бъде спокойна. 

20:20 часа Директорът на СДВР Младен Маринов също пристигна на протеста в "Орландовци". Той обясни, че арестуваните от вчерашния протест са освободени, защото нарушението им не предвижда задържане. На днешния протест полиция проверява лица, които имат съмнително поведение, допълни той. 

Снимка: Деян Спасов

20:10 часа Протестиращите са около 100 души. Организаторите на протеста са записали исканията си и протестиращите се подписват в тяхна подкрепа.

Снимка: Деян Спасов

Снимка: Деян Спасов

19:36 часа Протестиращите вече са около 70 души. Ситуацията за момента е спокойна. 

19:10 часа Протестиращите започват да се събират до читалището в "Орландовци". В момента техният брой е около 30-40 души. Сред тях има и ултраси, но те са малко - едва 5-6 души. Очаква се протестът да започне към 20 часа. 

До напрежението в столичния квартал, който е с предимно ромско население, се стигна след масов бой между роми и българи в събота. Вчера също имаше демонстрации, след които бяха задържани 34 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови