"Социалисти сме - когато партията е била в нелегалност, когато е строила" (снимки)

OFFNews 01 август 2015 в 13:02 8584 24

Снимка БГНЕС/ИВАН ЯНЕВ

Всички вие - работници, учители, лекари, сте истинската България, заради която ние тръгваме за спечелване на местните избори. От тук тръгваме на поход към местните избори, заяви председателят на БСП Михаил Миков пред събралите се хиляди привърженици на Столетницата под паметника на Бузлуджа.

Всички тук сме социалисти - когато партията е била в нелегалност, когато е строила, изграждала всичко това, което днес виждаме пред нас. Българският социалист е част от това. Младите, бъдете горди, че членувате в истинска партия, призова Миков.

БСП е национална партия, БСП е истинска партия. През последните 25 години през политическия небосклон минаваха различни проекти - лъскави , напудрени, създадени в български и чужди лаборатории само, за да убедят хората, че не са важни политиката и партиите и да ги убедят, че да продаваш политика и прах за пране е едно и също, каза той.

България трябва да има своя самостоятелна външна политика, която казва "не" на санкциите срещу Русия, които съсипват ЕС и нанасят щети на България, допълни председателят на БСП.

През тази година, 124-тата, ние преминахме труден път, преминал през избори, на които ние постигнахме много лош резултат, най-ниският през последните 25 години и трябва да имаме силата да си го кажем ясно, отговорно и откровено. Конгресът даде своя знак към политиката на БСП и онова, което трябва да извършим в организационен план, за да бъде БСП истинската, голямата, представителната алтернатива на днешното управление, каза още лидерът на БСП.

Станишев: БСП винаги ще е нужна на България

БСП е жива 124 години, защото ви има вас. Всеки един от вас - с надеждата, вярата, личния принос и битките, които изнася във всяка кампания за БСП и за нашата кауза. Благодаря ви от сърце - с тези думи президентът на ПЕС Сергей Станишев се обърна към социалистите на Бузлуджа.

Гордея се, че аз представлявам БСП, начело на европейското социалистическо семейство. Благодаря ви за подкрепата, благодаря ви, че БСП е такава, че може да излъчи човек, който да застане начело на това семейство, допълни Станишев.

Това, което виждаме днес в България, не може да не плаши. Виждаме едно управление на сделката и статуквото. Управление, което е създадено не да решава проблемите на хората, а да консумира власт и да разпределя икономически и политически интереси, коментира той.

Социалистическата идея и БСП винаги ще са нужни на България, каза още Станишев. Той е категоричен, че БСП е единствената европейска алтернатива на това управление.

Ние виждаме какво се случва с България при десните управления – страната ни прилича на изсъхващо дърво, като територия, което от периферията към центъра се свива. Само социалистите могат да променят тази негативна посока и това е огромна задача пред нас, заключи Сергей Станишев.

124 партийни карти и „Социалистическо пиво”

От пресцентъра на БСП уточняват, че на днешния партиен празник са присъствали и "105-годишният Асен Костов – най-възрастният социалист в Европа, 4-месечната дъщеря на Радина и Явор Гечеви и малките Тереза и Симеон, които за пръв път са облекли фланелката „Моята първа Бузлуджа”. Официален гост бе кметът на Калафат – Мирча Гуца".

Михаил Миков връчи наградата на Националния съвет на БСП за политическа журналистика и публицистика „Георги Кирков - Майстора” на журналиста Тодор Коруев и юриста проф. Велко Вълканов.

На Бузлуджа днес бяха връчени и 124 партийни карти на присъединили се към партията млади социалисти.

Изненадата на Бузлуджа тази година в синхрон с топлото време бе създаденото специално за случая „Социалистическо пиво”, съобщават още от пресцентъра на БСП.

Снимка: БГНЕС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9005

24

Vlad Rangotchev

09.02 2017 в 10:34

Болшевишка Чума!!!