"С част от новия дълг ще се купуват стари американски изтребители"

Нели Чолашка 25 февруари 2015 в 16:15 9363 28

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Волен Сидеров, лидер на "Атака".

"Този заем е военен. В потвърждение на моите думи в същия час, в който се гласува командирът на Военновъздушните сили (ВВС) ген. Румен Радев казва "закъсняваме с новите изтребители".

Това обяви в кулоарите на парламента лидерът на "Атака" Волен Сидеров, след като депутатите одобриха тегленето на нов дълг от 16 млрд. лв. за следващите 3 години.

С част от тези пари ще се закупят стари американски изтребители и това беше целта на този заем. Те затова не можеха да уточнят колко точно милиарда е дълга. Ясно е, че едни пари ще отидат за военни доставки, там се взимат големи комисионни и явно от тези комисионни ще намажат групите, които гласуваха "за" и "въздържал се".

Ратификацията за новия дълг беше подкрепена от ГЕРБ, ДПС, Реформаторския блок, БДЦ и АБВ, от Патриотичния фронт гласуваха "въздържал се".

Фактически в опозиция днес застанаха само "Атака" и БСП и това беше кристално ясно от всички факти на гласуванията, коментира още Сидеров.

По думите му Патриотичният фронт се е помъчил да се направи, че е против, а всъщност е съгласен и тяхното гласуване "въздържал се" всъщност е гласуване "за". Това е вървяло в комбинация с уговорката с ДПС (депутатите на Лютви Местан в последния момент обявиха подкрепа).

"Всичко това беше изработено, така да се каже закупено и подсигурено от ГЕРБ през седмицата, отлагането, нали не сте забравили, беше поискано от Валери Симеонов с цел, преговаряне и договаряне", коментира националистът.

Според него днес е станало ясно, че управлението е четворна и дори петорна коалиция, в която влиза и ДПС и това обяснявало цялата безпринципност на хора, които "се наричат Патриоти и Реформатори".

Волен Сидеров обяви, че не е учуден от промяната в последния момент на позицията на ДПС, защото те обичали да са във властта. темата със заема им дошла много добре.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!