Реформаторите и ДБГ няма да подкрепят кандидатите за подуправители на БНБ

OFFNews 19 юли 2015 в 19:45 4444 5

Реформаторският блок и „Движение България на гражданите” няма да подкрепят кандидатите за подуправители на Българската народна банка (БНБ) Калин Христов и Димитър Костов, предложени от новия управител на БНБ Димитър Радев.

Двамата бяха подуправители на БНБ и по времето, когато шеф беше Иван Искров.

Няма да подкрепим хора, които са част от бившето управление на Централната банка, тъй като те имат солидарна морална отговорност за всичко, което се случи с КТБ, посочи по време на пресконференция в Стара Загора зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски.

Надявам се Димитър Радев да преосмисли позицията си и да внесе друго предложение за подуправители, още повече, че няма стабилно мнозинство и съгласие с тези подуправители, допълни той.

Преди дни Радев обяви, че решението да предложи Христов и Костов за подуправители на БНБ е негово. По думите му те управляват добре ресорите си, което се вижда, и държи на двете кандидатури.

На пресконференцията присъства и вицепремиерът и лидер на ДБГ Меглена Кунева.

Тя подчерта, че не поставя под съмнение стабилността на кабинета.

Имаме сериозни намерения да свършим работата и в правителството, и в Народното събрание, категорична е Кунева.

По повод готвената съдебна реформа тя увери, че подкрепя усилията на правосъдния министър Христо Иванов и оценява положително търсенето на консенсус по въпроса.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови