Премиерът: Карайте си отпуските в България

Той посъветва туристическия бранш да привлече българите с по-ниски цени и по-качествен алкохол

Нели Чолашка 01 април 2015 в 13:35 3849 11

"Използвам трибуната на парламента да се обърна към всички български граждани да си останат на и да прекарат отпуските си в България, призовавам и депутатите и министрите също почивките си да изкарат в България, защото ако си направите една справка може да се окаже, че една част от депутатите не са почивали в България".

Този призив отправи министър-председателят Бойко Борисов по време на блиц контрола в парламента днес. Той каза това в отговор на въпрос на Полина Карастоянова от Патриотичния фронт дали няма да изпрати делегация в Москва, която да агитира руснаците да не се отказват от почивките си в България.

С такава делегация ще увеличим туризма в Русия, няма да увеличим туристите в България пошегува се премиерът в началото и уточни, че това не е израз на неуважение към Карастоянова.

По думите му правителството не е направило каквото и е да било, за да развалим отношенията с руската страната и напомни, че членуваме в ЕС и НАТО.

Премиерът посъветва туристическия бранш, преди да се жали за туристите от чужбина, да се опита да привлече българите в курортите"

„Няма ли туристическият бранш интерес да направи цени и обслужване и качество на храните и алкохола на всичко, което касае туристическия бранш чадъри фотьойли или каквото и да е било за да върне тези по 50-60 хиляди автомобила, който отчитаме на КГПП по празниците да не говорим за летния сезон.

Само в нашите съседи ако направите една анкета с ползвателите на туристически услуги България, Гърция и Турция ще ви кажат, там е по-добро обслужването, по качествено и това не е ли първият приоритет на туристическия бранш".

Той призова туристическия бранш да седне и да си отговори на въпроса дава ли се фалшив алкохол по курортите, плащат ли се осигуровките на готвачи и сервитьори. Чистят ли се плажовете, какви са цените на шезлонгите и чадърите, конкурентни ли са на тези в Гърция и Турция, попита още Борисов.

В заключение той напомни, че в Европейския съвет е защитил интереса на България.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!