Президентът за заема: Никога досега не е имало толкова изгодни възможности за финансиране

OFFNews 25 февруари 2015 в 11:58 2852 3

Президентът за заема: Никога досега не е имало толкова изгодни възможности за финансиране

Снимка БГНЕС/Петко Налбантов

Нека в парламента да има сблъсък, но да бъде сблъсък на аргументи. Нека да се изяснят точно цифрите, това каза пред журналисти президентът Росен Плевнелиев по повод намеренията на правителството за емитиране на нов дълг.

„Трудни времена е имало и винаги ще има. Тази година е година, в която има много въпросителни, много неизвестни, много кризи - външни и вътрешни. Трябва да бъдем на висотата на очакванията на гражданите за повече стабилност", призова държавният глава.

Когато става въпрос за милиарди, не може да има различни трактовки и различни обяснения, коментира още държавният глава, който апелира отново темата да не се политизира. Според президента, правителството се опитва да рефинансира държавни дългове при двойно или тройно по-изгодни условия. „Следователно трябва да има дебат, който е разумен, с аргументи, и да се прецени дали заемът трябва да бъде 16 милиарда лева, кога ще се тегли, в какъв размер и за какъв период от време“, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава подчерта, че „никога досега не е имало толкова изгодни възможности за финансиране“ от международните финансови пазар. „Трябва да се възползваме. Но не да политизираме излишно и не да изпуснем момент, в който да икономисаме стотици милиони левове на българските граждани от лихви. Трябва да го направим с аргументи, отговорно. Парламентът е на ход“, каза още Росен Плевнелиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!