Правителството позволи на МВР да събира нови такси

OFFNews 15 юли 2015 в 12:43 4329 0

Правителството позволи на МВР да събира нови такси

Със свое постановление правителството прие нови такси, които ще бъдат събирани от МВР и в същото време увеличи някои съществуващи. 

Промените касаят Тарифа №4 за таксите, които се събират в системата на МВР. В нея се въвеждат две нови такси. Едната е за оценяване съответствието на продукти за пожарогасене. Разглеждането на документите по тази процедура ще струва 225 лв., а издаването на удостоверение - 125 лв.

С другата промяна се увеличава таксата за монтаж на табели с регистрационен номер във и извън пунктовете за регистрация и идентификация на МВР. Таксите се увеличават съответно на 2 лв. и 4 лв. Причина са по-големите разходи, които се правят за предоставянето на тази услуга, когато тя се извършва в извън пунктовете на МВР.

С промени в постановление от 2014 година се въвеждат и някои облекчения за собствениците на хотели. Там, където са създадени звена по договор за осъществяване на държавен противопожарен контрол, отпада необходимостта от допълнително създаване на звена за извършване на противопожарно обезопасяване и провеждане на превантивни и организационни мероприятия по осигуряване на пожарна безопасност.

От Наредбата за реда за създаване, съхраняване, обновяване, поддържане, предоставяне и отчитане на запасите от индивидуални средства за защита отпада задължението за собствениците (управителите) на хотели, общежития, социални домове, културни, спортни, търговски, транспортни, административни центрове и др. да осигуряват с индивидуални средства за защита освен работниците и служителите си и пребиваващите лица (посетителите) в обекта. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови