Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Полиция влезе в офисите на Цветан Василев

OFFNews 13 юни 2014 в 12:15 15998 53

Обиски в сградата на КТБ

Снимка Николаос-Теодорос Цитиридис

Полиция влезе в офиси на мажоритарния собственик на Корпоративна търговска банка Цветан Василев на столичния бул. "Цар Борис III". В същата сграда се намират и офисите на TV7.

Категорично заявявам, че на 9, 10 и 11 етаж, където се намират помещенията на телевизията, полиция не е влизала, заяви за OFFNews Николай Бареков. Току що говорих с колегите. Притеснени са, но искам да запазя името на телевизията от спекулации, каза още той. 

Освет TV7 в сградата има офиси на КТБ и личи фирми на Цветан Василев. Полицейската акция се провежда на 6 и 12 етаж, където са разположени фирми на Цветан Василев, различни от КТБ. 

Снимки: Николаос-Теодорос Цитиридис

Според непотвърдена информация на агенция ПИК, полицията е арестувала трима от "бандата на Цветан Василев", които са "подготвяли атентат срещу Делян Пеевски". 

Самият Цветан Василев в момента е в чужбина.

От прокуратурата заявиха, че има акция, но отказаха да дадат подробности за това къде се провежда тя и по какво разследване е. От полицията също отказаха да дадат повече информация за това има ли полицейска операция в офисите на телевизия TV7.

В 12.40 часа TV7 съобщи за обиска в сградата, като се позова на БТА. От телевизията наблегнаха на това, че в офисите на TV7 и News 7 обиски няма и показаха нюзрума, в който работният ден протича нормално. 

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че е в ход проверката по сигнал на "Протестна мрежа" срещу Цветан Василев, Николай Бареков и Делян Пеевски. Вече са разпитани 12 служители на КТБ, без Василев, който е в чужбина.

Репортер на OFFNews преброи 8 полицейски автомобила пред сградата. Униформени са завардили входовете и на телевизията, и на банката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews