Петър Стоянов: Десницата ще понесе тежък удар, ако СДС изчезне (видео)

Деян Спасов 09 септември 2014 в 19:32 5126 4

Скоро имах случайна среща с бившия президент на Украйна Виктор Юшченко на конференция, посветена на събитията в страната. Когато ме попита как съм, в какво положение е страната ни, аз по инстикт понечих едва ли не да се оплаквам. Той изведнъж се дръпна и ми каза: г-н Президент, ти идваш от държава, член на НАТО и ЕС, а ние водим война - заради желанието ни да станем част от НАТО и ЕС.

Това заяви Петър Стоянов на дискусионната среща на СДС София „Дясната перспектива за България: 25 години по-късно“.

„На фона на постоянното ни оплакване се замислих, че въпросът е и на гледна точка“, отбеляза Стоянов.

По отношение на партийните въпроси той заяви с емоция:

„СДС трябва да е част от Реформаторския блок. Изчезването на партията от политическата сцена ще нанесе тежък удар не само в емоционален, но и в политически план върху българската десница. СДС продължава да бъде като онзи възрастен човек, от когото вече не се очаква кой знае какво, но фактът, че го има, до много голяма степен носи успокоение на синия електорат.“,

Повече от изявлението на политика можете да чуете във видеото към новината.

По програма Стоянов получи пръв време на конференцията на СДС София - непосредствено преди бившия председател на СОС Владимир Кисьов и бившия външен министър на България Соломон Паси.

Дискусионната среща се проведе в два панела пред около 60 души в зала „Мусала“, хотел Хилтън.

В първата част темата беше „Дясното в политиката: СДС – надеждата за промяна“, а във втората - „Дясното в икономиката: СДС – управленска алтернатива“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови