Пеевски: „Протестна мрежа“ служи на Прокопиев. Да разпитат и него

OFFNews 16 юни 2014 в 13:42 10837 37

Делян Пеевски

Снимка Сергей Антонов

Делян Пеевски

Надявам се, както се занимават по "Протестна мрежа", по една корпоративна организация, която служи на Иво Прокопиев - много сигнали сме пускали за Иво Прокопиев, и той да е тук, както и аз съм тук, и други лица, които ги няма и не са в България.

Това каза на излизане от сградата на Столичното следствие депутатът от ДПС Делян Пеевски. 

Той беше привикан на разпит по сигнала на "Протестна мрежа" за наличието на организирана престъпна група с участието на банкера Цветан Василев, Николай Бареков и Пеевски. 

Пред журналисти депутатът обясни, че бил разпитан освен по този сигнал, но и по сигнала за опита за убийството му. 

Пеевски каза, че се надява да издирят всички лица, които са свързани с опита за атентат срещу него. 

Той смята, че адвокатът, който защитава Георги Христов - един от обвиняемите за опита за убийство, е близък приятел "на едно лице, което не е в България". 

"И другото нещо, което е, искам спекулациите, които се носят от кръга "Капитал" и от техните вестници как аз съм бил началник на съдебната власт и тем подобни глупости, ако бях такъв, надали моите убийци щяха да бъдат пуснати и днес да съм тук, а другите да ги няма", подчерта Пеевски.

Той отказа да отговаря на въпроси като този защо са се скарали с Цветан Василев и влезе в колата.

По-рано днес адвокатът на единия от обвинените за атентата срещу Пеевски Николай Хаджигенов, обясни, че твърденията за опита за убийство "са не просто фантазия, а научна фантастика".

"Четох СРС-тата с огромен интерес. В тях никъде не се споменава нито убийство на Пеевски, нито бомба, нито Цветан Василев, нито клиентът ми. Той фигурира единствено в обвинението за опит за убийството на Делян Пеевски", каза адв. Николай Хаджигенов.

По-рано днес стана ясно, че прокуратурата ще протестира решението на Софийски градски съд, с което Георги Христов, Венцислав Върбанов и Красимир Методиев, които са обвинени в опита за убийство на Пеевски, остават на свобода. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!