Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Патриотите се чудят дали да подкрепят Бъчварова за вътрешен министър

Ивайло Анев 05 март 2015 в 12:27 1813 0

Патриотичният фронт може и да не подкрепи номинацията на Румяна Бъчварова за министър на вътрешните работи.

"Никъде не сме поемали ангажимент да подкрепяме всичко, което предлага ГЕРБ. Тук има заблуда у министър-председателя", заяви съпредседателят на ПГ на Патриотичния фронт Валери Симеонов по повод номинацията й, направена днес от премиера Борисов. Вицепремиерът Бъчварова бе посочена от Борисов, след като вчера Веселин Вучков подаде оставка, несъгласен с оставането на Светлозар Лазаров на поста главен секретар на МВР и на Владимир Писанчев начело на ДАНС.

Симеонов заяви директно, че той няма да работи с нея, но ако изпълнява управленската програма, ПФ щели да я подкрепят, а ако министърът - който и да е той - не я изпълнява, не можел да разчита на подкрепата на Патриотите.

Другият съпредседател на ПФ Красимир Каракачанов също изрази резерви към номинацията с мотива, че предпочитал професионалист да поеме ръководството на МВР.

АБВ заявиха, че ще гласуват "за" избора на Бъчварова.

"Според мен Румяна Бъчварова е добра кандидатура за министър на вътрешните работи", това каза Кирил Цочев от парламентарната група на движението. По думите му министър-председателят е бил много убедителен и коректен с коалиционните си партньори и затова те трябвало да му отвърнат с достатъчна подкрепа.

АБВ щели да гласуват "за" оставката на Веселин Вучков, защото "когато един човек решава да си отива, той си отива".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!