Парламентът няма да заседава днес, БСП и ДПС саботираха кворума

Симона Костадинова 05 юни 2015 в 09:46 5758 9

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Парламентът няма да заседава днес. Народните представители три пъти не успяха събрат кворум, за да започнат работа по промените в Закона за здравните осигуровки и Закона за горите. ДПС и БСП не се регистрираха.

При първият опит в пленарна зала се регистрираха 101 народни представители. След 15 минути се направи втора проверка, при която регистрираните се увеличиха с още девет. Третият и последен опит беше направен в 9.30 часа, тогава отново не бе събран кворум - регистрираха се едва 113 народни представители.

На брифинг Цвета Караянчева от ГЕРБ обвини ДПС и БСП и заяви, че отгорорността е тяхна, защото  не са се регистрирали в пленарна зала. Тя обяви, че заради опозицията няма да може бързо да се приемат промените в Закона за горите. Днес те трябваше да бъдат гледани на първо четене.

Той предвижда да се забрани сеченето на дървета през тъмната част на денонощието, което се очаква да ограничи възможността за нерегламентирани посегателства.

Караянчева смята, че промените трябва да бъдат приети бързо, за да не се налага втори мораториум за износ на дървесина.

"Оказва се, че порати това, че на някои не му се работи или умишно иска да саботира работата на народното събрание и няма да може тези промени да бъдат прити на пъррво четене", каза тя. 

Това е вторият път, в който това Народно събрание не успява да започне заседанието си, но първият при който заседанието се проваля. За да може работата в пленарна зала за започне трябва да са се реигистрирали поне 121 депутати. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!