Младият, умен и висок гербер, който отива при Бареков, се оказа Светлин Танчев

OFFNews 25 февруари 2014 в 08:29 12800 37

Светлин Танчев, отцепник от ГЕРБ.

Младият, умен, висок и добър икономист от ГЕРБ, който отива в партията на Николай Бареков "България без цензура" е Светлин Танчев, съобщи в. "Преса".

Бареков обяви преди седмица, че е привлякъл кадър с такива характеристики от партията на Бойко Борисов.

Чух, че следващият, който ще напусне ГЕРБ ще е висок, умен и красив.., но освен за мен за друг не се сещам, пошегува се в интервю за Дарик в събота Борисов.

Танчев е третият депутат, с който ще се сдобие Бареков. Първи принадлежност към "България без цензура" обяви Румен Йончев, земеделец и депутат от "Коалиция за България".

Миналата седмица и бившият гербер и бивш шеф на НАП Красимир Стефанов също се присъедини към Бареков.

Светлин Танчев е вторият депутат, който напусна парламентарната група на ГЕРБ в края на миналата година. първият беше Георги Марков.

Новината за Танчев ще бъде съобщена днес на среща на "България без цензура" и КТ "Подкрепа", уточнява Бареков.

Целият му социално-икономически екип ще се види днес с хората на Константин Тренчев, за да търсят допирни точки. 

По-късно от пресцентъра на България без цензура разпространиха прессъобщение, в което потвърждават идването на Танчев. Първата му изява като част от партията ще бъде на консултативна среща на експерти от ПП "България без цензура" и специалисти от КТ "Подкрепа".

От партията цитираха изявление на Танчев, което гласе: "Няма да ставам член на "България без цензура", но се присъединявам към икономическата им платформа и ще ги представлявам в парламента. 

Двамата с Румен Йончев ще внесат два законопроекта в скоро време - единият е за създаване на агенция "Чисти ръце", която да разследва политиците на най-висши нива, а вторият е за подмопагане на стартиращ бизнес.

С двамата независими, които стават негови представители, от утре Бареков ще държи кворума в парламента, ако от "Атака" решат да го бойкотират. БСП и ДПС събират общо 119 депутати, съобщиха още от партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!