Мартин Димитров: Йордан Бакалов е сериозен професионалист

ОFFNews 20 май 2015 в 15:15 2961 0

Мартин Димитров от Реформаторския блок определи новия шеф на Военното разузнаване Йордан Бакалов като сериозен професионалист.  

Бакалов в момента е деполитизиран, той ще покаже същите качества, като тези, които показва при работата си в МВР. Щеше да бъде подходящо, ако господин Найденов се беше изказал така за Делян Пеевски, когато бе назначен за шеф на ДАНС, заяви Димитров.

Думите му дойдоха в отговор на обвиненията на Ангел Найденов от БСП, че назначаването на Бакалов е провокация и противоречи на някои от изискванията, които трябва да покрива шефът на „Военно разузнаване”.

Според текстовете, които разглеждаме, шефът на военното разузнаване трябва да спазва политически неутралитет. Какъв политически неутралитет може да търси при откровено политическо назначение? Според мен в никакъв случай това не е политически неутрално назначение. Това е прецедент, коментира Найденов.

Димитров обаче заподозря, че проблемът на Найденов всъщност не било назначаването на Бакалов, а разкриването на досиетата.

„Според мен болката ви всъщност е в разкриването на досиетата на „Военно разузнаване”, нещо, което трябва да бъде направено. Крайно време е този въпрос да бъде окончателно решен. Мисля, че това повече ви притеснява, а защо е така - ще разберем”, заяви Димитров.

Найденов от своя страна взе думата и заяви, че в изказването му досиетата като тема не са присъствали и не вижда защо се намесва назначаването на Пеевски, което нямало общо с проектозакона, които се разглежда.

Депутатът от БСП все пак заяви, че е удовлетворен от законопроекта за военното разузнаване и БСП ще подкрепи приложението.

„Отчетени са всички бележки от времето на предварителните обсъждания на пакета от законопроекти, както и голяма част от бележките в съвместните групи. Взети са под внимание и бележките на самата  „Военна информация” ”, каза още Ангел Найденов.

Той добави, че този закон е ясно структуриран и ще се изгради добра нормативна основа. Според него имало от изчерпателни текстове.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови