Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Лъчо Мозъка стана преподавател в СУ

OFFNews 20 март 2015 в 15:06 27904 22

Снимка Сайтът на Софийския университет

Новоназначените преподаватели

Култовият политик от ГЕРБ Лъчезар Иванов, по-известен с красноречивия си прякор Лъчо Мозъка, вече е преподавател в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

Днес ректорът на Алма Матер проф. Иван Илчев връчи трудовите договори на 9 нови преподаватели. 

Доц. Лъчезар Иванов е най-новият преподавател, постъпващ в Медицинския факултет, доц. Ренета Райкова започва работа във Физическия факултет, а доц. Мирела Дечева – в Историческия факултет на СУ.

Факултетът по химия и фармация приема в редиците си четирима нови преподаватели – доц. Владимир Гелев и асистентите Десислава Станишева, Румен Ляпчев и Ана Колева.

В Софийския университет започват работа и двама главни асистенти – Николай Димитров постъпва във Философския факултет, а Добромир Кралчев – във Факултета по математика и информатика, пише на официалния сайт на Софийския университет.

Лъчезар Иванов беше първият депутат на ГЕРБ, още преди партията на Бойко Борисов да се яви на изборите. Тогава Иванов беше в парламента като депутат от НДСВ, но малко преди края на мандата обяви, че напуска Царя и се присъединява към новосформираната партия.

Иванов беше влязъл като втори в листата на НДСВ в Пловдив. Водач в този район беше самият Бойко Борисов, но той се отказа, за да даде път на Иванов.

Гинекологът Иванов беше личен лекар на Борисов още по времето преди той да влезе в политиката е беше един от най-верните му приятели.

Името му постоянно беше забърквано в скандали. Последният беше, че е станал доцент, представяйки чужда публикация за своя. Заради скандала тогавашният ректор на Техническия университет, а сега шеф на Патентното ведомство, проф. Камен Веселинов подаде оставка.

Мозъка бе един от депутатите-шарани, които се хванаха на журналистическа инсценировка и се наредиха за телефони "Верту".

В началото на 2010 година от ревизионен доклад на НАП стана ясно, че д-р Иванов през втората половина на 2009 година е получил 131 000 лв. като консултантски хонорар от охранителна и застрахователна фирма, докато работи като народен представител.

Лъчезар Иванов беше зам.-председател на Парламента и шеф на Здравната комисия. Той бе отстранен от тези постове, след като се опита да спре журналистически репортаж за негов приятел - митничар. По-късно тогавашният шеф на комисията срещу корупцията Яне Янев обяви, че уволнението дошло заради 2 разработки на ДАНС срещу иванов, но те така и не видяха бял свят.

В момента Иванов е четвърти мандат народен представител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!