Кметът на Банско лобира по жълтите павета за втори лифт

Бойко Борисов: Убедете еколозите

Нели Чолашка 05 февруари 2015 в 14:45 5468 7

Георги Икономов и Бойко Борисов

Кметът на Банско Георги Икономов и представители на местната власт се срещна днес последователно с премиера Бойко Борисов, президента Росен Плевнелиев и председателя на Народното събрание Цецка Цачева, за да търси подкрепа за втори лифт в курорта.

„Еколозите трябва да са ваши партньори. Привлечете ги в дискусията и ги убедете с аргументи в необходимостта от изграждането на втори кабинков лифт в Банско", казал Бойко Борисов на Икономов.

Проблемът с опашките пред кабинковия лифт е огромен, всеки ден губим туристи, а това уврежда имиджа на България, смятат общинарите от банско. Те поискаха МС да излезе с решение по въпроса до края на февруари.

В парламента кметът и общинарите се срещнаха освен с Цецка Цачева и с председателите на повечето парламентарни комисии.

След срещите в парламента Икономов даде брифинг, на който се оплака, че че Банско, вместо да се превръща в развит туристически център, върви назад.

Той не пропусна да атакува екоорганизациите, които са срещу изграждането на втори лифт в банско, което според тях ще доведе до презастрояване на курорта.

"Как може да не се вземат предвид интересите на местното население, а се дава огромно значение на личности със съмнителна легитимност, каквито са представители на зелените организации", попита Икономов. Според него въпросът с презастрояването е субективен.

Той обяви, че е срещнал безрезервна подкрепа от Цачева и депутатите за развитието на ски туризма в цялата страна и в частност в Банско и Добринище.

Лостовете тук (в Народното събрание) не са големи, основно решението е в правомощията на Министерски съвет, но има малко законодателни промени, които биха ускорили процеса", уточни кметът на Банско.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови